Nieuws

dramavoorstelling clownswaterproject

Hieronder een link naar de poster van het clownswaterproject.
clownswaterproject poster 2017

Groep 8 op kamp

Foto’s van groep 8

Informatieavond

Afgelopen dinsdagavond was onze jaarlijkse informatieavond. Een aantal collega’s heeft de ouders meegenomen in de manier waarop wij kinderen dingen uitleggen. Denk daarbij aan rekenen en spelling. Ook is verteld en door ouders ervaren hoe de kinderen werken met Snappet. De workshop over lezen en bewegen in relatie tot leren werd door mensen van DOK en studenten van de universiteit van Amsterdam verzorgd.
Een aantal ouders had zich aangemeld voor de workshop: in gesprek met de directie. Wat is het leuk om uit te leggen hoe keuzes vanuit onze visie gemaakt worden.
We kunnen wat mij en mijn collega’s betreft terugkijken op een gezellige en leerzame avond. Alle ouders die geweest zijn, bedankt voor de belangstelling en geniet van de foto’s die deze avond gemaakt zijn.
Wilma van der Leeden.

 

Bronpiet bezoekt de Bron

Uitslagen schoolzwemmen 2015

Hierbij de uitslagen van het schoolzwemmen.
Uitslag schoolzwemwedstrijden 2015

Start schooljaar 2015-2016

Voordat het nieuwe schooljaar van start ging, mocht het team van De Bron lijfelijk ervaren wat het is om met verschillen om te gaan. Ook in ons team is iedereen uniek en hebben we van elkaar gezien waar een ieder in uitblinkt en waar grenzen zijn verlegd.

De middag startte, na een warming-up, met een groepsspel, gevolgd door breinbrekers. Dachten we het moeilijkste gehad te hebben, werden we in een harnas gehesen waarna letterlijk hoge grenzen opgezocht en verlegd werden.

Na dit spektakel was iedereen toe aan veel vocht en hebben we ervaringen uitgewisseld tijdens een overheerlijke barbecue.
Natuurlijk zijn ook de vakantieverhalen uitgewisseld en de eerste werkafspraken weer gemaakt.

Het team van De Bron is klaar om al onze leerlingen en ouders weer welkom te heten!

WERELDWIJDE WISKUNDEWEDSTRIJD KANGOEROE 2015

Zeventien leerlingen van de groepen 6 t/m 8 van De Bron verdiepten zich dit voorjaar in de pittige reken-wiskundeopgaven van de internationale 4W Kangoeroe 2015.
Groep 6 maakte de 24 opgaven van de WizKid-versie, groep 7 en 8 die van WizSmart. Na afloop zochten de kinderen elkaar op om hun oplossingen te bespreken en daarna was het wachten op de officiële uitslag. Die kwam eind mei. Iedereen kreeg een certificaat op naam met daarop de persoonlijke score, een smartpuzzeltje en een tijdschriftje met interessante
aanbiedingen. De winnaars willen we hier natuurlijk niet onvermeld laten: Joost de Boer werd eerste in groep 6, Sibrand Op de Beek eindigde bovenaan in groep 7 en Fenna Vlonk mag
zich winnaar noemen van groep 8.

wiskunde groep6 2015

GROEP 6: Joey Spee, Björn Hartogsveld, Joost de Boer en Melody Arab

wiskunde groep7 2015

GROEP 7: Frans van Egmond, Mathijs de Boer, Kendall Rombouts, Chris van Kan en Sibrand Op de Beek

wiskunde groep8 2015

GROEP 8: Kelsey van Woggelum, Roy Koelewijn, Niels Hooghiemstra, Fenna Vlonk,Jisca van Willigen, Niek Kwanten en Huib van Dorssen

 

Opendag zaterdag 14 maart 2015

Zaterdag 14 maart zijn de deuren van de school open van 10.00 uur – 12.00 uur. We gaan met elkaar een informatief programma aanbieden. In de kleuterlokalen is een informatiemarkt. Een groep leerkrachten zal ouders, informeren over De Bron. In een lokaal zal een groep leerlingen samen met opendaghun meester demonstreren hoe we werken met de laptop. Er zal in een lokaal een aantal keer op de ochtend een demonstratie les Engels worden gegeven, waarbij we ons dan speciaal richten op de Engelse les voor jonge kinderen. Om 10.30 uur is in het speellokaal een voorstelling van ‘Het watermonster’. Er zal voor alle kinderen die De Bron op deze zaterdag bezoeken een presentje zijn. In de aula zal SmallSteps, de organisatie die de tussenschoolse opvang bij ons verzorgt, informatie verstrekken. Kortom een boeiend programma! Kent u ouders in uw omgeving die nog jonge kinderen hebben? Nodig ze uit om op deze zaterdag een bezoek aan onze school te brengen.

Flyer opendag

 

Rommelpiet op de Bron 2014