Groep 8 2017-2018

En opeens is het dan zover:
het laatste jaar op de basisschool…
het laatste schooljaar op De Bron…

Een spannend en bijzonder jaar. Al in de eerste week bleek: de kinderen zijn er klaar voor!

Groep 8 bestaat uit 22 enthousiaste kinderen. Er heerst een enorme energie in de groep en dat belooft wat! Na een geslaagd kamp zijn we hard aan de slag gegaan. We besteden natuurlijk veel tijd aan de verschillende vakken, met name de basisvakken: Rekenen, Taal, Begrijpend Lezen en Spelling, maar hebben ook andere activiteiten op het programma staan, zoals het bezoeken van verschillende VO-scholen. Enkele kinderen uit de groep mogen alvast lessen volgen op het CLD om de sfeer te proeven.

We hebben inmiddels al aardig wat uitjes en activiteiten gehad. Zo deden we mee met de Dag van de Techniek en volgden we een workshop Tips en tricks rondom de musical! We kregen een gastles Programmeren en brachten met de groep een bezoek aan de tv-studio in Hilversum om een opname van Zapplive bij te wonen. Op het laatste moment werden er allerlei manieren verzonnen om geld in te zamelen voor het goede doel. Verder zijn we ook een gezonde klas die zeer sportief is en weet waarom het belangrijk is om goed te ontbijten.

Dit is maar een klein gedeelte van wat er nu dus al op het programma heeft gestaan.
Belangrijk dit jaar vinden we het vooral om er samen een fijn jaar van te maken en we hopen dat alle kinderen straks met een goed gevoel afscheid kunnen nemen en naar een VO-school gaan die bij hen past!

Joost en Hanneke