Groep 7-8 2017-2018

WAT LEUK DAT U EEN KIJKJE NEEMT OP DE PAGINA VAN GROEP 7-8!

Dit schooljaar staat in het teken van uitdagingen en mijlpalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kamp, de eindmusical, het verkeersexamen en de eindtoets. Een goede voorbereiding is hierbij van groot belang. Wanneer u toevallig eens langs ons lokaal loopt, zult u zien dat er voornamelijk hard gewerkt wordt in groep 7-8.

Iedere ochtend beginnen we met een kwartier lezen. Soms doen we dit in ons eigen leesboek, maar we lezen ook regelmatig in duo’s met kinderen uit lagere groepen. Na het lezen beginnen we vaak met rekenen. Dit doen we op de Snappet, net als spelling en taal. Over het algemeen werken we vooral ’s morgens op deze tablets. ’s Middags besteden we vaak tijd aan zaakvakken en is er tijd en ruimte om onze creativiteit te uiten.

Zoals u misschien wel heeft gezien, hebben wij het AD gehaald doordat we al vanaf de zomervakantie dagelijks de tijd nemen voor een aantal beweegbreaks. Op die manier kunnen de kinderen tussen twee lessen door hun energie kwijt of juist even tot rust komen. Tijdens het bewegen lossen we soms ook reken- of spellingsopdrachten op. Door op een bewegende manier te leren, blijft de leerstof beter in ons hoofd zitten.

Op verschillende manieren proberen we andere mensen te helpen. Zo is er aan het begin van dit schooljaar een rommelmarkt georganiseerd op initiatief van de kinderen. De opbrengst hiervan hebben we gedoneerd aan de slachtoffers van orkaan Irma. En binnenkort mogen we oudere mensen voorzien van een kerstlunch in de Vierhovenkerk.

Tot slot hebben we dit schooljaar twee stagiaires in de klas. Zij volgen allebei de opleiding tot onderwijsassistent. Op maandag en dinsdag is juf Isa aanwezig en op donderdag en vrijdag krijgen we hulp van juf Kira.

Met elkaar maken we een goed jaar!