Groep 6/7 2016-2017

Welkom op pagina van groep 6/7.

We zijn een hele leuke klas van 21 kinderen, die er een waanzinnig mooi jaar van gaan maken.

Bijzonder dit jaar is het werken op de Snappet tablets. De kinderen verwerken hun opdrachten op een tablet die er voor zorgt, dat elke leerling op zijn eigen niveau kan werken.groep-6-7

Ook dit jaar hebben we Engels met de methode Backpack en voor het vierde jaar rekenen we met de methode Alles Telt.
Begrijpend lezen doen we met de methode Nieuwsbegrip XL. Twee keer per week krijgen de kinderen een uitdagende begrijpend lezentekst. De eerste is gerelateerd aan een actueel nieuwsonderwerp. En de tweede geeft een verdieping aan een nieuw geleerde vaardigheid. Deze verwerken de kinderen op de vorig jaar aangeschafte laptops.  En nu zijn er 20 extra aangeschaft!

Uitstapjes naar musea, VAK lessen, Ik Eet Het Beter project, Kom in de Kas, brandweer voorlichting en nog vele andere extra activiteiten zullen dit jaar ook voorbij komen.

We werken met alle vakken in drie niveau groepen. Na de korte instructie voor de verder kinderen en langere instructie voor de volgens, volgt een loopronde door de leerkracht. Hierbij is het digitale bord onmisbaar, maar concrete hulpmiddelen als een breukenborden zijn heel nuttig. Mocht een kleine groep dan alsnog extra hulp nodig hebben, dan zal een instructietafel worden ingezet. In de verlengde instructie werkt een heel klein groepje samen met de leerkracht.

Er zal in groep 6/7 niet bezuinigd worden op de creatieve vakken. Muziek, handvaardigheid/tekenen en gym komen elke week uitgebreid aan bod.

Schooljaar 2016-2017 gaat een vol en afwisselend jaar worden. Kijk regelmatig op de site en Facebook, want na elke bijzondere activiteit zullen de foto’s snel volgen.

Veel plezier dit jaar

meester Joost

groep-6-7-1