Groep 4 2018-2019

Op een school in Tanthof-West,
waar we allemaal leven,
is een hele leuke klas,
luister maar eens even ……..

Een mooi aangepaste versie van ons schoollied als inleiding op dit stukje!
Want het is echt waar: wij hebben een leuke klas!

Onze klas bestaat uit 22 lieve, grappige, enthousiaste en leergierige kinderen.
Er zijn twee leerkrachten: Simone (werkt op maandag en dinsdag) en Janneke (werkt op woensdag, donderdag en vrijdag). Aan het begin van de week hebben we ondersteuning van M.B.O.-stagiaire Romy en aan het einde van de week hebben we ondersteuning van M.B.O. stagiaire Madelon.

Gedurende de week komen er verschillende vakken aan bod. Iedere dag aan het begin van de ochtend doen we een activiteit uit Trefwoord, onze godsdienstmethode. We besteden elke dag veel tijd aan taal, spelling en lezen. Iedere dag houden we ons minimaal een uur met rekenen bezig. Daarnaast hebben we vakken als schrijven, verkeer, Engels, muziek, tekenen en handvaardigheid, Natuur, Goed Gedaan (Sociale Vaardigheden).

Twee keer per week hebben we gym. Op maandag van meester Eric en op donderdag van meester Nick.
Tussen de lessen door besteden we ook ruimschoots aandacht aan bewegen met programma’s als Fit en Vaardig en Smartbreaks en natuurlijk tijdens de pauze waarin we, weer of geen weer, een kwartier naar buiten gaan.

En soms is er zelfs tijd om even “gewoon lekker te spelen “.

We zijn nu zo’n vier a vijf weken bezig en besteden nog veel aandacht aan het elkaar goed leren kennen en te BRONnen : we gaan Beleefd, Rustig (én Respectvol), ook Aardig en Netjes met elkaar en de materialen om . Doordat de kinderen in groepjes zitten wordt er makkelijk contact gelegd. We laten bij veel opdrachten de leerlingen samenwerken in tafelgroepjes, in tweetallen of drietallen. We zijn er nu al trots op hoe goed deze kinderen kunnen samenwerken en daardoor leren van elkaar.

Verder proberen we ook tijd te maken voor activiteiten buiten school zoals een ochtend naar het bos, de boerderij en slootjessafari. Meerdere ouders hebben al aangegeven mee te willen gaan als begeleider. Fijn ! We proberen de activiteiten op verschillende dagen in te plannen zodat zo veel mogelijk ouders een keer mee kunnen !

Kortom : Op een school in Tanthof-West is een hele leuke klas ……….

En wij zijn blij dat wij daar de leerkrachten van mogen zijn !

Met vriendelijke groet, Janneke en Simone