Groep 4 2016-2017

Welkom in groep 4!

Samen met de kinderen van groep 4  willen wij u een korte rondleiding geven wat er zoal gedaan wordt  in onze groep.  Wij zijn een groep van 27 kinderen en krijgen les juf Caroline en juf Astrid.

Wij werken vanuit het principe dat iedereen uniek is. Een belangrijk punt daarvan is het respect voor elkaar en het accepteren van ieder zoals hij ogroep-4f zij is. Als we het naar ons zin hebben in de klas, leren we ook beter!

Iedere dag begint groep 4  met (tutor)lezen, de kinderen maken zo veel leeskilometers. We gaan regelmatig naar onze eigen Vindplaats, hier wordt ook  voorgelezen door Annika van DOK. In de Vindplaats kunnen we onze boeken uitkiezen. Dit vinden wij belangrijk, omdat lezen leuk is en we veel te weten kunnen komen over onze favoriete onderwerpen.

We leren in  onze groep rekenen, taal, spelling en nog veel meer andere vakken.  Zo leren we bij verkeer hoe we goed moeten opletten overdag maar ook in het donker. Doordat we voor het vierde jaar Engels krijgen, spreken we al aardig wat Engelse zinnetjes met elkaar. Met Leefwereld leren we van alles over de natuur.  We verkennen de  omgeving van Delft  door allerlei leuke activiteiten van de VAK.

Bedoeld om te schitteren! Iedereen bij ons heeft een talent, iets waar hij of zij goed in is. Dat weten we van elkaar. We leren daarom in gedifferentieerde groepen en werken met verlengde instructie om zo met ieders onderwijsbehoeften rekening te houden. Om er voor te zorgen dat we altijd door kunnen werken hebben we een rood en groen kaartje op onze tafel liggen. Dan kan de juf zien dat we een vraag hebben. Op zo’n moment kan de juf of een klasgenootje helpen, zonder dat de les wordt verstoord.  We zingen liedjes uit Trefwoord en lezen verhalen uit de Bijbel en spiegelverhalen uit het leven van nu. Omdat het goed is om verhalen te horen, wordt dagelijks voorgelezen.

Een gezonde school, dat zijn wij!  Dat betekent: bewegen bij de gym en tussen de lessen door. Ook onze fruitdagen op woensdag en vrijdag dragen bij aan een gezonde school. Dat zorgt ervoor dat we nog beter kunnen leren.

Onderzoekend en ontwerpend leren is hartstikke leuk! We worden gestimuleerd om zelf actief kennis te vergaren. Dit krijgen we door vragen te stellen, onderzoek te doen en zo tot oplossingen te komen. Onze onderzoeksvaardigheden en onderzoekende houding worden daardoor veel beter.

We werken in groep 4 doelgericht. We stellen onszelf doelen en proberen deze te halen. Iedereen  kan en mag werken aan een ander doel.  Het blijft spannend om je eigen record te verbeteren!

Kortom, groep 4 is een leuke,  hardwerkende en gezellige groep.

groep-4-1