Groep 3 2018-2019

Onze groep bestaat uit 28 kinderen, 13 leuke jongens en 15 gezellige meisjes.
Er zijn twee leerkrachten: Dominique werkt van maandag tot en met donderdag en Conny werkt op vrijdagochtend. We hebben ondersteuning op dinsdag van PABO student Anita en van woensdag tot en met vrijdagochtend hebben we ondersteuning van M.B.O. stagiaire Jacqueline.

Het wordt weer een spannend jaar, want we gaan heel veel nieuwe dingen leren, zoals leren lezen met de methode Veilig Leren Lezen, schrijven met de methode Pennenstreken en rekenen met de methode Alles Telt.

Natuurlijk zijn er nog meer vakken waar we over en ook van elkaar gaan leren. Dat zijn verkeer,
natuur/biologie, Engels, SOVO, handvaardigheid, tekenen, muziek, techniek en gym. Verder zijn er ook nog leuke uitstapjes naar o.a. de VAK.

We starten maandag en donderdag met Trefwoord en een kringgesprek. Op maandagmiddag krijgen de kinderen gym van meester Erik en vrijdagochtend begint de dag met gym van meester Nick. Wij vinden het ook belangrijk om te bewegen tussen de lessen, dit doen wij met programma’s als Fit en Vaardig en Smartbreaks en natuurlijk tijdens de pauze waarin we, weer of geen weer, een kwartier naar buiten gaan.

Elke dag staat er lezen, rekenen en schrijven op het programma. Twee keer in de week hebben we ’s middags een circuit. Hier staat o.a. het leren van elkaar en het verder uitwerken van het geleerde centraal. We werken dan in groepjes en rouleren de opdrachten.

Tijdens de taal en rekenles werken we in drie niveaugroepen. De eerste groep gaat na een korte
instructie aan het werk, de tweede groep doet dat na de normale instructie en de derde groep krijgt een extra instructie met de leerkracht aan de instructietafel.

Na elke Kern van Veilig Leren Lezen is er een toets moment. De letters en Veilig & Vlot woorden worden op snelheid en correctie getoetst. De methode Alles Telt heeft na elk blok een toets taak.

In de groep werken we met een groen/rood kaartje. Groen dan kun je doorwerken en rood dan is er een vraag die niet zelf opgelost kan worden. Zo weet de juf waar hulp geboden moet worden. Ook werken we met het rode en groene stoplicht. Rood dan werken we in stilte en bij groen mogen de kinderen zachtjes met elkaar overleggen. De time- timer wordt ingezet om te visualiseren hoelang er over een opdracht gedaan mag worden.

We hebben er allemaal zin in en het wordt dan ook zeker een fantastisch en leerzaam jaar.

Veel plezier in groep 3.

Juf Dominique en juf Conny