Groep 3 2017-2018

WELKOM OP DE PAGINA VAN GROEP 3

Onze groep bestaat uit 24 kinderen: 17 leuke jongens en 7 gezellige meisjes. Op maandag t/m donderdag heeft juf Dominique de leiding en op vrijdag juf Astrid. We hebben momenteel één  stagiaire.

Het wordt een spannend jaar, want we gaan heel veel nieuwe dingen leren, zoals leren lezen met de methode Veilig Leren Lezen, schrijven met de methode Pennenstreken en rekenen met de methode Alles Telt.

Natuurlijk zijn er nog meer vakken waar we over -en ook van elkaar-  gaan leren. Dat zijn Verkeer, Natuuronderwijs, Engels, SOVO, Handvaardigheid, Tekenen, Muziek, Techniek en Gym. Ook hebben we onder ons dak een prachtige Vindplaats waar we de mooiste en leukste boeken kunnen lenen. Op het gebied van Kunsteducatie werken we samen met de VAK. Zo af en toe zit daar een leuke excursie of gastles aan vast.

We starten op maandag en donderdag met Trefwoord, onze godsdienstmethode,  en een kringgesprek. Op dinsdag en vrijdag beginnen we de dag met gym van meester Nick.

Elke dag staat er lezen, rekenen en schrijven op het programma. Twee keer in de week hebben we   ’s middags een circuit. Hier staan o.a. het leren van elkaar en het verder uitwerken van het geleerde centraal. We werken dan in groepjes met roulerende opdrachten.

Tijdens de taal- en rekenles werken we in drie niveaugroepen. De eerste groep gaat na een korte instructie aan het werk, de tweede groep doet dat na de normale instructie en de derde groep krijgt  extra begeleiding van de leerkracht aan de instructietafel.

Na elke Kern van Veilig Leren Lezen is er een toetsmoment. De letterkennis en het lezen van de woorden van Veilig & Vlot worden op correctheid en snelheid getoetst. De methode Alles Telt heeft na elk blok een toetstaak.

In de groep heeft elk kind een groen/rood kaartje. Als het kaartje op groen staat, dan laat je zien dat je kan doorwerken. Met rood geef je aan dat je een vraag hebt die je niet zelf kunt beantwoorden. Zo weet de juf waar hulp geboden moet worden. Ook werken we met een verkeerslicht. Staat het licht op rood, dan werken we in stilte. Bij groen mogen de kinderen zachtjes met elkaar overleggen. De Time Timer wordt ingezet om te visualiseren hoe lang er over een opdracht gedaan mag worden.

We werken met zin en plezier. Het wordt dan ook zeker een fantastisch en leerzaam jaar.

Veel plezier in groep 3!

Juf Dominique en juf Astrid