Groep 2/3 2016-2017 foto’s

Wat hebben we het eerste half jaar gedaan in groep 2/3.

We hebben leren lezen (letters springen) en schrijven in groep 3. In groep 2 zijn we bezig geweest met de letterparaplu.Verder hebben we reken onderdelen geoefend in beide groepen. Ook zijn we met boeken in de weer geweest. Dat betekent ook de Vindplaats bezoeken. Kijk maar naar de foto’s wat er allemaal gebeurt.

8 december 2016

Na de Sint die heel gezellig was gaan we door met de Kerst. We hebben met behulp van moeders en oma’s de klas in de kerstsfeer gebracht. Aan het eind van de middag heeft iedereen na hard werken en veel plezier alles afgekregen, al was vingerhaken voor sommige een lastig onderdeel. Bedankt aan een ieder die meegeholpen heeft.

4 november 2016

Op naar de Delftse Hout. Lekker struinen door de bosjes en over de paden. Op zoek naar paddestoelen, kastanjes, eikels en andere herfst artikelen. Daarna bij Knus water gedronken met daarbij een mandarijn. We hebben net deze maand het vignet gezonde school gekregen en Knus wilde hieraan meewerken. Dank je wel Knus.

14 oktober 2016

Sponsorloop voor Plan.
De Zambia actie voor Girls First. Trudy ( de dochter van meester Rien) gaat 600 km fietsen in Zambia en daar wilden wij wel aan meewerken. Alle kinderen krijgen een sponsor loopkaart en die hebben ze goed ingevuld terug gebracht op school: meer dan € 315,00 is erop gehaald in de groep.
En daarna de wandeling! Natuurlijk lukte het om 2 km te lopen . Wij hebben zelfs een km meer gelopen. De juf kende de weg niet zo goed in de wijk.

15 september 2016

In de groep hebben we verschillende prullenbakken, maar we niet precies wisten wat erin moest. Gelukkig hebben we hulp gekregen van Avalex. Nu weten we wat moet in welke prullenbak. De kinderen wisten al veel en konden hierover vertellen. Door middel van een memory spel hebben de kinderen gesprekken gevoerd over afval en recycling. Hierbij hebben we hulp gekregen van 3 medewerkers van Avalex.

De eerste schoolweek