Groep 1/2 blauw 2016-2017

Groep 1-2 blauw is de groep van Juf Mieke en Juf Anja. Juf Mieke staat op maandag, dinsdag en woensdag voor de groep, juf Anja op donderdag en vrijdag. De groep bestaat uit 24 kinderen, 10 kinderen in groep 1 en 14 kinderen in groep 2. Er zijn ook nog twee MBO-stagiaires: juf Yusra en juf Lisa.

We gaan het hele jaar met elkaar spelen en werken. We werken met  thema’s waarin de leerdoelen verwerkt zijn. Hier gaan de kinderen zo zelfstandig mogelijk mee aan de slag, zowel in de hoeken als aan de tafels. Op deze manier blijft er ruimte over om een kleine kring te creëren. In deze kleine kring krijgen  kinderen werk op  niveau aangeboden.

Ieder kind heeft een maatje in de groep. Maatjes helpen en stimuleren elkaar. Door het geven/nemen ontstaat er interactie, waardoor de leerstof eigen wordt. Vier keer per jaar wordt het kind aan een ander gekoppeld, zodat de uitdaging blijft en de sociale vaardigheden worden geoefend.

In the classroom we also learn to speak English. The method Early Bird on the smartboard and our Happy Monkey will help us. Once a week the teacher speaks English when we play on the playground. So the childeren get the chance to communicate in English in a safe area.

Spelend, zingend, helpend en ontdekkend ontwikkelen de kinderen zich.

In groep blauw leer je gauw!