Groep 1 groen 2016-2017

Groep groen is de groep van juf Anja en juf Colinda. We zijn na de herfstvakantie begonnen met 14 kinderen. In de loop van het jaar komen hier steeds, na elke vakantie, nieuwe kinderen bij.

Met elkaar gaan we spelen en werken. We werken met thema’s waarin de leerdoelen verwerkt zijn. Hier gaan de kinderen zo zelfstandig mogelijk mee aan de slag, zowel in de hoeken als aan de tafels. Op deze manier blijft er ruimte over om een kleine kring te creëren. In deze kleine kring krijgt het kind werk op zijn/haar eigen niveau aangeboden.groep1

Ieder kind heeft een maatje in de groep. Maatjes helpen en stimuleren elkaar. Door geven en nemen ontstaat er interactie, waardoor de leerstof eigen wordt. Een aantal keer per jaar wordt het kind aan een ander gekoppeld zodat de uitdaging blijft en de sociale vaardigheden worden geoefend.

We also learn to speak English! We use the method Early bird an our happy monkey to help us. The children like to sing English songs. This allows the children to practice in a playful manner and an safe environment.

Op deze manier ontwikkelen de kinderen zich al spelend, zingend, helpend en ontdekkend met veel plezier!