Groep 1-2 groen 2018-2019

Groep 1-2 groen is de groep van Juf Mieke, Juf Nicoline en Juf Janneke. De groep bestaat uit 23 kinderen,  9 kinderen in groep 1 en 14 kinderen in groep 2. Er zijn ook nog twee stagiaires: Julia Geene die haar LIO stage (leraar in opleiding) in onze groep vervuld. 

We gaan het hele jaar met elkaar spelen en werken. We werken met  thema’s waarin de leerdoelen verwerkt zijn. De doelen zijn zichtbaar in de klas. Hier gaan de kinderen zo zelfstandig mogelijk mee aan de slag, zowel in de hoeken als aan de tafels. Op deze manier blijft er ruimte over om een kleine kring te creëren. In deze kleine kring krijgen  kinderen werk op  niveau aangeboden. 

Ieder kind heeft een maatje in de groep. Maatjes helpen en stimuleren elkaar. Door het geven/nemen ontstaat er interactie, waardoor de leerstof eigen wordt. Vier keer per jaar wordt het kind aan een ander gekoppeld, zodat de uitdaging blijft en de sociale vaardigheden worden geoefend. 

Ook zijn de kinderen veel aan het bewegen. Door middel van Beweegwijs op het plein, gymlessen en veel tussendoor beweegspelletjes zijn we hier volop mee bezig!

In the classroom we also learn to speak English. The method Stepping Stones on the smartboard will help us. Once a week the teacher speaks English when we play on the playground. So the childeren get the chance to communicate in English in a safe area. 

Spelend, zingend,bewegend , helpend en ontdekkend ontwikkelen de kinderen zich.  

In groep groen leer je door doen!