Groep 1-2 groen 2017-2018

Groep 1-2 groen is de groep van Juf Mieke en Juf Eline. De groep bestaat uit 28 leerlingen: 13 kinderen in groep 1 en 15 kinderen in groep 2. Er zijn ook nog twee stagiaires: juf Femke (PABO) en meester Kilian (MBO).

Het hele jaar door werken en spelen we met elkaar. Onze leerdoelen zijn verwerkt in de thema’s. De kinderen gaan zo zelfstandig mogelijk aan de slag met de opdrachten, zowel in de hoeken als aan de tafels. Op deze manier blijft er ruimte over om een kleine kring te creëren. In deze kleine kring krijgen de kinderen werk op hun eigen niveau aangeboden.

Ieder kind heeft een maatje in de groep. Maatjes helpen en stimuleren elkaar. In dit proces van geven en nemen ontstaat er interactie, waardoor de leerstof eigen wordt. Vier keer per jaar wordt het kind aan een ander maatje gekoppeld, zodat de uitdaging blijft bestaan en de sociale vaardigheden worden geoefend.

In the classroom we also learn to speak English. The method EarlyBird on the smartboard and our Happy Monkey will help us. Once a week the teacher speaks English when the children are playing in the playground. In this way they get the opportunity to communicate in English in a safe area.

Spelend, zingend, helpend en ontdekkend ontwikkelen de kinderen zich.

In groep groen leer je door doen!